Podzimní nehty: Vyzkoušejte černou i stylové malůvky!

Z léta jsme skočily rovnýma nohama přímo do podzimu, na což se spousta z nás už těšila. Spolu se změnou ročního období ale přichází i změny v úpravě našeho zevnějšku. Jaká podzimní manikúra bude letos v kurzu? A jak o nehty po celý rok správně pečovat, aby byly krásné?

Podzim je obdobím, během kterého po delší době vytahujeme klobouky a krásně hebké svetry, do kterých se můžeme během deštivých dní pohodlně zachumlat. Také si k pití volíme kořeněné teplé nápoje, které nás dovedou zahřát ve dnech, kdy se teplota pohybuje jen pár stupňů nad nulou. A dost možná už také některé z nás přemýšlí o líčení na ples, protože už za pár týdnů začne hlavní společenská sezóna, v průběhu které můžeme dát na odiv své taneční kreace i šaty.

Také se ale musíme začít mnohem více starat o kůži, protože studené a vlhké klima může způsobit suchou kůži, která potřebuje trochu více pozornosti. (Je tedy vhodné sáhnout po olejích a hutnějších krémech.) Změn by se ale měl dočkat i vzhled našich nehtů, které nejspíš nebudeme chtít mít akvamarínově modré nebo v barvě červeného mořského korálu. (Což ve většině z nás evokuje prázdniny.)

Proto se podíváme na to, jak na trendy podzimní nehty, se kterými uděláte parádu i za opravdu ošklivého počasí!

Hnědé nehty na podzim

Hnědé nehty nejsou zrovna převratné, ale na podzim 2024 jde o skutečnou hloubku barev. Hnědé nehty jsou v této sezóně trendem pro neutrální vzhled, který je stále velmi moderní. Sáhnout můžete například po barvě připomínající mléčnou čokoládu nebo kávu. Takové nehty budou působit opravdu luxusně.

 

Kraví potisk

Leopard už dávno není v módě. Místo toho si na nehty nechte udělat kraví potisk, který bude imitovat skvrny na těle tohoto populárního užitkového zvířete. Navíc, budete vypadat velmi originálně.

 

Khaki nehty s chromovým leskem

Posun k zemitějším tónům je na podzim přirozený a nehty v barvě khaki jsou skvělým doplňkem této střídmé barevné palety. Pro ještě víc trendy vzhled vašich nehtů si určitě vyberte chromový finiš, díky kterému budou vaše ruce zcela nepřehlédnutelné. Výhodou navíc je, že tyto nehty mohou skvěle doplnit kouřové líčení očí, aniž byste vypadala příliš dramaticky.

 

Burgundy nehty na podzim

Burgundy nehty na podzim budou vypadat dobře prakticky vždycky. Pokud ale chcete letos trochu vyniknout, zvolte si barvu červené, která téměř přechází v černou, a která napoví, že se nejedná o černou jen tehdy, kdy se objeví mírný odlesk.

 

Černé nehty s Halloweenským designem

Milujete Halloween a nemůžete se dočkat, až všude vystavíte dýně a další tematické doplňky? Pak určitě potřebujete zkusit černé nehty, které je možné opatřit sezónními samolepkami. Kdo si troufá, ten si na ně může i něco sám nakreslit.

 

Oranžové nehty

Oranžové nehty na podzim také nejsou špatným nápadem. Odstín oranžové ale vybírejte primárně podle svého odstínu kůže. Jinak by se mohlo stát, že se v nich nebudete cítit dobře a už se k nim víckrát nevrátíte.

 

Tipy pro krásné nehty

A ještě se v rychlosti podíváme na to, jak správně pečovat o nehty v každém ročním období. Nehty by se měly pravidelně stříhat do správného tvaru a čistit, aby pod nimi nezůstávala špína. Péči také věnujte kůžičce, kterou můžete hydratovat olejíčkem nebo kvalitním krémem na ruce.

O nehty ale nezapomínejte pečovat ani vnitřně. Nehty potřebují například zinek, železo, vitamín E, vitamíny skupiny B a kolagen. Kromě kolagenových nápojů proto můžete zvážit i dlouhodobé užívání doplňků stravy Venira či Foligo.

Napsat komentář